Triptribe - The App
De opdracht
De opdracht was om een app te maken voor jongeren die op een georganiseerde groepsreis gaan.

Communicatief concept
Het is de app voor een groepsreis voor jongeren. Handig om met elkaar in contact te blijven, al je reispapieren heb je bij elkaar en tips, zoals locaties en foto's, kan je met elkaar delen. Ofwel dè app die je niet mag missen op je telefoon, wanneer je op een georganiseerde groepsreis gaat!​​​​​​​
Technische versie
Dit is de technische versie. Hiermee kon ik kijken of alles goed geanimeerd was en de buttons de juiste pagina zou openen. De blauwe lijnen zijn de linkjes.
Stylescapes
Toen alles kloppend was gemaakt, kon ik aan het design beginnen. Voor de opdracht moesten we twee stylescapes maken.
Deze had ik gemaakt met als thema 'schatkaart'. Als je op reis bent, ben je altijd opzoek naar de schatten van de locatie. 
En deze heb ik gemaakt in een space thema. Je reist naar een ander land, maar tegelijkertijd reis je ook in (de) tijd. Dat deed mij denken aan de ruimte. Ik heb voor dit thema gekozen om mijn app mee vorm te geven.
Zo zag dat eruit in de technische versie:
En hier in de mock-up:
Reflectie
Dit was vooral een technische opdracht. Ik had nog nooit eerder van Figma gehoord, laat staan er mee gewerkt. Ik vond het lastig en daardoor duurde het lang voordat de app af was. Ook al zou ik er nu nog veel meer pagina's bij kunnen bedenken en maken. De tijd speelde ook een rol ;). Ik vond het leuk om een keer een ander platform vorm te geven en de juiste linken tussen de pagina's te leggen.
Gemaakt op 25 maart 2024
Triptribe - The App
Published:

Triptribe - The App

Published:

Creative Fields