Charanda Wissink's profile

Meet The Artist!: Charanda Wissink

Meet The Artist! - Digital Illustration
In dit project laat ik mijn illustratie zien met de thema "Meet The Artist!". Ondanks dat dit een schoolopdracht was, had ik veel plezier in het maken van een project zoals deze. In deze post zal ik ook laten zien welke stappen ik heb gemaakt waardoor ik een eindproduct heb kunnen maken.

Een "Meet The Artist" illustratie laat zien wie de "artist" is. De artist, als het ware, stelt zichzelf voor door middel van een tekening en wat tekst. De tekst bevat bepaalde informatie over de artist zoals zijn "likes" en "dislikes". Vaak zie je ook dat artists bepaalde objecten erbij tekenen die zij vaak bij zich hebben. Deze "items" zijn optioneel, maar het maakt je illustratie wel leuker.
Stijlbord
Dit is de stijlbord die ik heb gebruikt om inspiratie op te doen voor mijn werk. De stijl leunt meer aan de kant van anime/cartoon-ish omdat ik dat leuk vind om te tekenen. Ik had zelf nog geen idee in wat voor pose ik mijn character zou tekenen, dus koos ik voor een simpele, relax pose. Ik heb geen moodboard gemaakt omdat ik geen vaste mood had voor mijn illustratie en ik wist ook niet voor mood bijpassend zal zijn.
De eerste schets (links) was mijn eerste idee. Omdat ik van sci-fi houd, wilde ik de thema graag terug laten komen door holografische ontwerpen te tekenen voor de achtergrond en de voorgrond. Het idee was dat je mijn character's "data" kon bekijken door een soort computer.

De tweede schets (rechts) was mijn tweede idee. Hierbij heb ik een wat relaxe pose gebruikt waar mijn character op de grond zit met een koptelefoon, gewoon aan het viben. Ik heb deze schets ook wat meer uitgewerkt omdat ik een beter idee had van wat het ontwerp zou zijn. Dus ik had verder min items toegevoegd, mijn "likes" en "dislikes" en nog wat eigen persoonlijke informatie.

Ik had nog een derde schets gemaakt, maar die ben ik helaas kwijtgeraakt :(

Uiteindelijk had ik besloten om met schets 2 aan de slag te gaan.
Hier zie je schets 2 nog in het groot. Ik heb hierbij nog niet veel aan de character gedaan maar meer gewerkt aan de informatie die ik in de achtergrond wil laten zien omdat ik al wist welke items ik wilde tekenen. Hieronder zie jet hoe ik ter werk ben gegaan.
Van links naar rechts ben ik eerst er werk gegaan met de achtergrond "icoontjes" en daarna aan de design van mijn character. Ik had haar later een hoodie gegeven, jeans, en een paar sneakers. Voordat ik begon met kleuren, heb nog de line art gedaan. Ik speelde een beetje rond met diktes en de pressure sensitivity van mijn pen om op sommige plaatsen dikke, vloeiende lijnen te krijgen.
Hier heb ik al wat kleur toegevoegd aan mijn character en mijn props die in mijn illustratie voor zal komen. Ik had niet echt een vaste kleuren palet waar ik aan wilde houden, dus ik gebruikte wat kleuren waarvan ik dacht dat het wel een goede combinatie had. Mijn eerste idee was om de tekst "Meet The Artist!" en mijn naam gewoon uit te schrijven. Maar van de feedback die ik kreeg was het mooier en duidelijker geweest als ik het typte in normale tekst zodat het wat meer uitsprong. Dus dat heb ik uiteindelijk toegepast.
~Final Product~
Hier is ie dan, de Final Product voor dit leuke project! Dingen die ik hierin heb toegevoegd was natuurlijk een achtergrond, schaduw onder de character, en stapels boeken achter character om mijn illustratie op te vullen. De boeken geven aan dat ik lezen leuk vind, wat dus nog een reden is waarom ik ze erbij heb getekend.
Meet The Artist!: Charanda Wissink
Published:

Meet The Artist!: Charanda Wissink

Published: