Jesper Jensen's profile

Den uundværlige smartphone

Den uundværlige smartphone

Vi har den altid på os, vi har alt på den, den er nærmest uundværlig, vores liv ligger på den. Vi har bogstaveligt talt næsten vores liv lige i hænderne, bare liggende på et elektronisk apparat. 

Det er den kære smartphone, jeg snakker om. Den har været igennem en rivende udvikling fra blandt andet da iPhone 3G blev lanceret. 
Dengang var det helt vildt at en telefon kunne se sådan ud, og jeg vil ikke i min vildeste fantasi have kunnet forestille mig, at den første iPhone skulle udvikle sig til det smartphones kan i dag. 

For i dag kan de smartphones man kan købe næsten alt, det er ikke længere blot en touch telefoner eller en slags mini computer der har internet.
I dag kan vi næsten alt med den, vi behøver ikke en gang have vores pung frem, for vi kan betale via vores smartphone og vi kan have vores legitimation på den. Panikken breder sig når den er ude af syne eller vi ikke kan finde den

Hvor det smarte startede

De fleste tror måske den første smartphone var lanceret af Apple tilbage i 2007, da de udkom med den første iPhone, men faktisk har den første smartphone nogle flere år på bagen. Men det blev Apple der satte standarden for den smartphone der er på markedet i dag. Det var også Apple, der lancerede en af de første berøringsfølsomme skærme

Den første smartphone blev nemlig lanceret som et koncept i 1992, hvor IBM skabte telefonen ”Simon”, som skilte sig ud i kraft af, at den havde indbygget funktioner såsom kalender, verdensur, regnemaskine, e-mail og spilfunktion, dog havde den ikke kamera som er i en hver smartphone vi ser i dag. Men for sin tid var ”Simon” banebrydende. Den allerførste smartphone med berøringsskærm, blev produceret af Ericsson i 2000 og gik under navnet R380, hvor skærmen var beskyttet af en klapfunktion. Og havde styresystemet Symbian OS.

Men det var tilbage i år 2002, at der for alvor skete noget på mobilmarkedet, da Blackberry så dagens lys, for sammen med Nokia, blev der lavet tilbehør som pegepinde og andre funktioner til den ellers berøringsfølsomme skærm.

I år 2010 annoncerede Nokia, at de ville stoppe med at benytte Symbian OS og gå over til Windows Phone. Derfra gik det stærkt på smartphonemarkedet, for nogle år senere kommer den nævnte Iphone 3G på banen, og den har kun udviklet sig siden, i dag har Apple udviklet hele 17 modeller, der kun kan mere og mere. De andre mobilproducenter såsom Samsung, Huawei, Nokia og HTC har også adskillige modeller på bagen og der bliver konstant lanceret nye smartphones på markedes, det er en industri i rivende udvikling og det kan være svært at følge med, og vælge hvilken det skal være.

Men for det meste sværger man enten til Apple eller Android.



Den uundværlige smartphone
Published:

Den uundværlige smartphone

Published:

Creative Fields