Milou Tholen's profile

Bestaanszekerheid

Bestaanszekerheid
burgerschap - Milou Tholen
OPDRACHT
Tijdens de burgerschaps les kregen wij de opdracht om in groepen van vier een video te maken over bestaanszekerheid. Hierbij was het de bedoeling dat we een perspectief op bestaanszekerheid in beeld brachten. Er waren geen specifieke richtlijnen, waardoor we volledige vrijheid hadden in de creatieve uitwerking van ons project.
CONCEPT
Het concept was het creëren van een commercial met een boodschap. We beginnen met een warme, gezellige kerstsfeer, daarna naar een meer sombere toon om te laten zien dat niet iedereen het geld heeft om een cadeau voor kerst te kopen en/of krijgen.

De commercial opent met een extreme close-up van een gezicht, in gezellige kleuren licht die een gevoel van blijheid maakt. Plotseling verspringt de sfeer naar somberheid. De camera beweegt naar achteren, waardoor een totaalshot ontstaat waarin een eenzaam kind voor de kerstboom zit. Een quote verschijnt in beeld om de boodschap te versterken.

Deze overgangen is bedoeld om de kijker bewust te maken van de realiteit dat niet iedereen tijdens de feestdagen cadeaus voor elkaar kan kopen. Het doel van de commercial is om aandacht te vragen voor het feit dat het voor velen niet vanzelfsprekend is om tijdens de feestdagen cadeaus te kunnen kopen en/of krijgen. De intentie is om mensen aan het denken te zetten, hen bewust te maken van deze realiteit en mogelijk aan te sporen om anderen te helpen die het minder breed hebben.
PLAN
We zullen de commercial in één shot filmen, en dit zullen we doen in de studio. We plannen om een rechte track met een dolly te gebruiken, waarmee de camera soepel naar achteren kan bewegen. Bovendien zullen we Aputure lampen gebruiken om de gezellige sfeer te creëren, terwijl we voor de sombere sfeer een toplight zullen gebruiken met de SmallRig 450B. Voor de props, zullen we kerstlampjes, een kerstboom en een kerstmuts gebruiken.
TAAK VERDELING
Tijdens deze opdracht heb ik bijgedragen aan het opzetten van het grip-gedeelte, waarbij ik verantwoordelijk was voor het leggen van de track (waterpas) en het helpen opbouwen van de dolly. Gedurende het filmen stond ik achter de camera en was ik verantwoordelijk voor het instellen van de focus. De andere drie leden van ons groepje werkten samen aan de belichting en boden hebben ook mede de dolly opgezet. Tot slot heeft Dennis de videomontage verzorgd.
BEHIND THE SCENES
EINDWERK
Bestaanszekerheid
Published:

Bestaanszekerheid

Published: