Bianca De Wilde's profile

Poster Après Ski Party

Concordia Reynaerttoernooi
17 augustus 2017 was het weer tijd voor de 60e editie van het Concordia Reynaerttoernooi in Hulst. Drie dagen zon, hockey, feest, bbq, bier... kortom, alle ingrediënten aanwezig voor een toptoernooi! Alle ingrediënten? Nog niet helemaal. Er moest namelijk nog een poster worden gemaakt om de mensen op de hoogte te stellen! 

Dat is waar ik om de hoek kwam kijken. Het thema zou dit jaar après ski worden. Los van nog wat belangrijke informatie die vermeld moest worden op de poster was ik verder helemaal vrij in het maken van het ontwerp. Een erg leuke uitdaging dus!
Concepten 1 en 2 
De twee onderstaande concepten waren de eerste ontwerpen die ik had gemaakt. Wat betreft de positie en de opbouw vond ik het resultaat prima geworden, maar ik vond dat het wel een iets speelsere uitstraling mocht krijgen. Het is tenslotte de poster voor het MHC Rapide Reynaerttoernooi, een toernooi waar toch ook de derde helft niet vergeten mag worden!
Definitief concept
Met de boodschap in mijn achterhoofd dat het allemaal iets speelser mocht worden ben ik doorgegaan met ontwerpen. Ik heb gekozen voor een sneeuwachtig landschap, vanwaar er gekeken wordt door de benen van een skiër. Het bordje leeftijd 18+ is helemaal in de stijl van een après ski gevoel, en met het laagje sneeuw op het bord maakt dit het helemaal af. The devil is in the details

Verder heb ik het in de tekst en informatie zo simplistisch mogelijk gehouden. Het adres, de datum en een eventueel contactadres. Verdere informatie is al niet meer nodig. Voor iedereen is het Concordia Reynaerttoernooi al zo bekend en een terugkerend jaarlijks evenement, dat uitleg wat het toernooi inhoudt al overbodig is. Nog een aantal belangrijke logo's van de club en de sponsors en zo was deze poster eigenlijk vrij snel tot stand gekomen met een klein proces. 
Poster Après Ski Party
Published:

Poster Après Ski Party

Published: