BERNISSE-NOORD 
HEENVLIET EN GEERVLIET
Spacevalue is gevraagd samen met de betrokken partijen een integrale visie voor Bernisse-Noord op te stellen. Het masterplan omvat naast de visie op de gefaseerde totaalontwikkeling ook ruimtelijke uitgangspunten voor de verschillende ontwikkellocaties.
Net zoals zoveel gemeenten ontkwam de gemeente Bernisse er in 2014, mede door de gewijzigde economische situatie, er niet aan om nog eens kritisch te kijken naar het voorzieningenniveau binnen haar gemeente. Onderdeel van de koers voor de kernen Geervliet en Heenvliet was het clusteren van de sportvoorzieningen, dat financieel gedragen moest worden door de opbrengst van de ontwikkeling van achterblijvende locaties met woningbouw.

Op basis van een ruimtelijke en programmatische analyse door Spacevalue is echter besloten op de achterblijvende sportlocatie van Geervliet geen ontwikkelingen te laten plaatsvinden. Onderdeel van het opstellen van het masterplan was het zoeken naar alternatieve ontwikkellocaties om de realisatie van een nieuwe sportvoorziening financieel haalbaar te maken.

Deze zijn gevonden in het gefaseerd verplaatsen van het Boodschappencentrum Heenvliet, Leensvaart Rijwielen en het Medisch Centrum Heenvliet naar de vrijkomende sportlocatie aan de Gouwershoeck in Heenvliet en het herontwikkelen van de vrijkomende locaties van het boodschappencentrum en de rijwielhandel met woningbouw.
plaats
Heenvliet en Geervliet

opdrachtgever
gemeente Bernisse

datum
2014 - 2015

product
masterplan met ruimtelijke uitgangspunten voor de verschillende ontwikkellocaties

programma
de accommodaties van twee voetbalverenigingen, het boodschappencentrum en medisch centrum in Heenvliet en een rijwielhandel

omvang
ca. 2 km2
Bernisse-Noord
Published:

Bernisse-Noord

Published:

Creative Fields