El projecte proposa les bases per la reurbanització de la zona sud del barri de la Boca. Es situa a continuació de Puerto Madero (barri símbol del capitalisme y el poder financer experior instal·lat a l'antic port rehabilitatd e Buenos Aires, i actual centre de negocis i oci elitista i excluient per la gent de la ciutat que no té un poder adquisitiu extremadament elevat).

La proposta lliga aquest nou gran espai guanyat als marges del riu riachuelo amb el barri de la boca, degradat al llarg dels últims anys i aïllat a través d'infraestructures i el pròpi barri de Puerto Madero del centre de la ciutat. Per fer-ho, proposa recuperar espais en desús, i connectar actuals eixos principals del barri amb la nova zona destinada principalment a l'espai públic, la cultura, l'esport i la formació i producció, elements presents al llarg de la història del barri que poc a poc han anat desapareixent.
Esquema de l'àmbit i proposta bàsica d'actuació:
1.Espai públic:
Malgrat que el conjunt proposat aposta principalment per l'espai públic, com a "projecte en sí", entenent-lo com a lloc de relació, trobada, creació i per tant identificació, memòria i democràcia; apareix una zona en aquest és exclusivament el protagonista. Això passa a la franja superior de la proposta, on es connecta, a través d'aquet nou espai públic el parc Lezama i la resta de la intervenció. Per fer-ho, es porposa l'expropiació de llocs existents com el club privat "Darling" fent possible el lema "una ciutat per totes i tots".

2.Cultura:
S'inclou a la proposta una zona destinada a equipaments culturals, responsables de preservar la identitat del lloc i fer-la créixer. Aquests nous equipaments, es vinculen a altres existents prop de la "Vuelta de Rocha", apareixent al llarg de la linea límit del riu.
3.Esport:
Es proposa també una zona destinada a l'esport. Aquesta zona queda directament relacionada a través d'un carrer amb l'actual comp de fútbol del "Boca", punt de trobada i celebración tant per la gent del barrí com de la ciutat en general. L'esport, apareix a la proposta per ser un element més de trobada, una manera de generar relacions entre les persones i una manera de millorar i promoure l'actual passió i la manca d'espais públics on poder-lo practicar.
4.Educació (formació) + Producció:
La proposta inclou finalment l'àmbit productiu, entenent que segueix sent necessàri en un món cada cop més desmaterialitzat i virtual. Recordant un passat no tant llunyà, es proposen noves activitats productives al barri de la Boca, que a la vegada poden oferir una alternativa real (i necessària) laboral als veins i veines. Per fer-ho, es planteja la implantació d'escoles-tallers, recuperant indústries abandonades en el cas del límit amb el barri actual, o proposant llocs de producció agrícola relacionats amb la transició entre la ciutat i la reserva ecològica.
LA BOCA
Published:

LA BOCA

reurbanització del sud barri de la boca (Buenos Aires)

Published:

Creative Fields