Jeroen Camminga's profile

Experience design - Continium

Voor de case Experience design hebben we een zoek-en-ontdek spel gemaakt.
 
Het Continium is een discovery center, gelegen in Kerkrade. Vroeger heette dit Industrion, en was het een museum gericht op de mijnen. Tegenwoordig is er veel meer te doen, te spelen, te ontdekken en te leren.
 
De Hall of Fame is nog steeds een belangrijke zaal in het Continium. Hier valt van alles te zien over spullen van vroeger: stoommachines, serviesgoed, wc-potten, etc.
 
Het Continium merkt echter dat kinderen hier minder in geïnteresseerd zijn. IN de andere zalen is van alles te doen, en hier kun je alleen maar kijken naar oude dingen. Daarom heeft het Continium besloten hier een project voor te verzinnen.
 
Enkele kunstenaars zijn gevraagd om kunstwerken te maken, gebaseerd op enkele erfstukken uit de Hall of Fame. Wij van C-MD zijn vervolgens gevraagd om een mobiele applicatie te maken om deze project te visualiseren. Dit was ook gericht op een specifieke doelgroep. 
 
Onze groep heeft vervolgens besloten om een spel te maken, om het voor kinderen interessanter te maken. De levels zijn gebaseerd op de kunstwerken en het erfstuk waar het op gebaseerd is. Deze worden geopend op ipads die bij de erfstukken komen te staan.
 
Ons doel was om de Hall of Fame interessanter te maken voor kinderen, en dat ze iets leuks hebben om te doen. Daarnaast is er nog extra informatie van vroeger erin verwerkt, zodat de kinderen er ook nog iets van kunnen leren.
 
Hieronder ziet u enkele screenshot uit ons spel.
Een van de eerste schermen van het spel
In het spel vragen we de speler om enkele items te vinden. Deze vinden ze vervolgens terug in de rugzak.
Ook de mobiele telefoon heeft vragen voor je. Met het beantwoorden van de vragen krijg je extra informatie om verder te kunnen.
Met de kaart krijg je een overzicht van de Hall of Fame. Hier kun je zien waar je andere levels kunt spelen.
In het spel zit extra informatie verwerkt, die de speler nodig heeft om verder te kunnen. Zo leren ze er ook nog iets van.
Het vinden van de kluis is het doel van elk level.
Experience design - Continium
Published:

Experience design - Continium

Voor het discovery center Continium hebben we een spel gemaakt, om kinderen geintereseerd te krijgen in de erfstukken van de Hall of Fame.

Published: